[...] dietę. Pij w tym czasie jedynie soki, herbatki ziołowe lub jedz namoczoną i ugotowaną pszenicę. Taka "trzydniówka" usunie z organizmu toksyny. Potem wzbogać swój jadłospis w produkty zawierające dużo błonnika (np. w ciemne pieczywo i jabłka), który zapobiega odkładaniu się tłuszczu. NAPOJE: Zrezygnuj z alkoholu, kawy i czarnej herbaty. Nie tylko [...]
[...] odpowiadają potrzebom organizmu. Najczęściej jemy szybko i byle jak. Nie zwracamy uwagi na wartości odżywcze, jakie są nam potrzebne do prawidłowego rozwoju, a jakich dane produkty nam dostarczają. Jemy po prostu to, co lubimy. Ale czy to jest zdrowe? Odżywianie w kulturystyce : Co o białku każdy miłośnik kulturystyki powinien wiedzieć ? Każdy [...]
[...] # ser śmietankowy Podsumowanie Dieta Atkinsa zmienia tryb przemiany materii. Pozwala schudnąć nawet do 5 kg miesięcznie. Tak więc stosując dietę Atkinsa, spożywa się produkty zwierzęce :mięso, ryby, drób, owoce morza, jaja, sery, zawierające białko i tłuszcz oraz niewielkie ilości warzyw, zawierających mało węglowodanów, a i tak po dwóch [...]
[...] spożywania potraw zbyt kwaśnych, zbyt słodkich, słonych, smażonych, zbyt zimnych i zbyt gorących. Do potraw szkodliwych zaliczam surowe owoce, jak jabłka i cytryny, produkty mleczne, a więc ser biały, kefir, jogurt, twaróg, a także herbatę, kawę, kompoty i soki. Wszystkie te potrawy zakwaszają treść pokarmową, powodując uszkodzenia [...]
[...] prawdopodobieństwo, że nasz organizm dostaje wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Aby nie dopuścić do powstania niedoborów należy w codziennym jadłospisie uwzględnić produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] zwiększonej jak i zmniejszonej aktywności fizycznej, co umożliwia jego szerokie zastosowanie. Szczególnie znaczące może być jednak to, że programy odchudzające oparte o produkty o działaniu termogenicznym odznaczają się wyższą skutecznością w zakresie ochrony masy beztłuszczowej ciała, co może stanowić m.in. ważny czynnik zabezpieczający [...]
[...] gdyż posiadają one zbilansowany skład aminokwasowy pozwalający na optymalne ich wykorzystanie przez organizm. Należy tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego oprócz pełnowartościowego białka charakteryzują się także dużą zawartością tłuszczu, szczególnie kwasów tłuszczowych nasyconych [...]
Na początku wszystko wydaje się proste : deficyt kaloryczny = spalanie tłuszczu Tak jest kilka dni, potem zaczynają się schody. Przestajemy tracić na wadze, przychodzi stagnacja, po pewnym czasie niektórym udaje się nawet przytyć "na deficycie". O co chodzi ? Nic nie jest takie proste jakim się wydaje w odniesieniu do ludzkiego organizmu. Organizm [...]
[...] Pamiętajmy, że piramida zawiera tylko ogólne wskazówki dotyczące zdrowej diety, dlatego nie musimy się jej kurczowo trzymać. Chodzi o to, by uzmysłowić nam, jak dobierać produkty w codziennym jadłospisie i których unikać. Prawidłowe menu musi uwzględniać potrzeby organizmu, a zależą one od wielu czynników - płci, wieku, pracy, aktywności [...]
[...] miejsce również wtedy, gdy niewłaściwie się odżywiamy, korzystając jedynie z półgotowych produktów lub np. potraw przyrządzanych w kuchenkach mikrofalowych, co może pozbawić produkty naturalnych biosubstancji. Tak jak w przypadku choliny nie istnieją jeszcze zalecenia co do dawkowania inozytolu. Prawdopodobnie dzienne zapotrzebowanie wynosi około [...]
Przystępując do treningu z obciążeniem, musicie wiedzieć, co chcecie, aby zastosować odpowiedni program ćwiczeń. Jedno jest pewne: systematczyny trening zapewni wam zbudowanie masy mięśniowej oraz definicji (więcej mięśni, mniej tkanki tłuszczowej), możecie wyszczupleć, stać sie większymi, a nawet brać udział w zawodach. Dla większości mężczyzn [...]
[...] spożywania potraw zbyt kwaśnych, zbyt słodkich, słonych, smażonych, zbyt zimnych i zbyt gorących. Do potraw szkodliwych zaliczam surowe owoce, jak jabłka i cytryny, produkty mleczne, a więc ser biały, kefir, jogurt, twaróg, a także herbatę, kawę, kompoty i soki. Wszystkie te potrawy zakwaszają treść pokarmową, powodując uszkodzenia [...]
[...] Twój organizm jednak nie może się obyć bez białka zwierzęcego. Chude mięso, drób i ryba zagwarantująci zdrowie. W przeciwieństwie do ludzi z innymi grupami krwi źle trawisz produkty zbożowe, a szczególnie pszenicę i kukurydzę.Ponadto wszelkie produkty mleczne. Poza tym wielokrotnie się zdarza, że samo wyeliminowanie z diety chleba pszenicznego i [...]
[...] Pamiętajmy o tym, że mięśnie rozwijają się wtedy, gdy odpoczywają. Musimy dbać, by nasze posiłki w dni wolne od treningu też były pełnowartościowe czyli powinny zawierać produkty energetyczne (węglowodany) jak i budulcowe (białka). Bez diety Pogodzenie domowego jedzenia z dietą kulturystyczną bywa trudne. Często nawet jeśli są na to pieniądze [...]
Zebrałem z forum (i nie tylko) dużo informacji, jakoś je poukładałem. Sądzę, że na pewno nie jednej osobie się przydadzą. Otyłość w 3 punktach - kilka słów Otyłość-Są to zaburzenia równowagi przemiany energetycznej spowodowane zbyt wysoką podażą energii zawartej w pokarmach w stosunku do zapotrzebowania organizmu, co prowadzi do nadmiernego [...]
[...] bowiem strukturalną część wszystkich komórek i tkanek ustrojowych, - doskonałym rozpuszczalnikiem wielu składników, np. soli mineralnych i innych związków, jak toksyczne produkty gromadzące się w ustroju podczas intensywnej pracy fizycznej, - regulatorem temperatury ciała, - stanowi „mazidło" w przestrzeniach stawowych i jamach ustrojowych, [...]
[...] a także złe nawyki oraz używki. Obecnie nasza dieta bogata jest w wysoko przetworzoną żywność często bardzo tłustą i bogatą węglowodany o wysokim indeksie I/G a uboga w produkty alkalizujące (warzywa i owoce). Również spożywanie kawy, alkoholu i dużych ilości czarnej herbaty sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej. Niebagatelny wpływ [...]
[...] Według Judy Mazel, twórczyni diety Beverly Hills: "nie tyle to, co jesz, czy też jak wiele jesz wpływa na to, że przybierasz na wadze, ale raczej to, kiedy jesz i jakie produkty zestawiasz ze sobą" Mazel najwyraźniej uważa, że każdy dzień powinniśmy zaczynać od owoców, aby wpomóc trawienie, a nastepnie starannie łączyć różnorodne produkty. [...]
[...] Według Judy Mazel, twórczyni diety Beverly Hills: "nie tyle to, co jesz, czy też jak wiele jesz wpływa na to, że przybierasz na wadze, ale raczej to, kiedy jesz i jakie produkty zestawiasz ze sobą" Mazel najwyraźniej uważa, że każdy dzień powinniśmy zaczynać od owoców, aby wpomóc trawienie, a nastepnie starannie łączyć różnorodne produkty. [...]